Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Ketogen kost (LCHF) istället för mediciner?

2014-06-03 22:51 #0 av: Kajsami

Som rubriken lyder, vad tror ni om att äta LCHF istället för att ta antiepileptisk medicin? Är det någon här som äter LCHF redan, har det haft någon effekt på er epilepsi?

Jag läser på Kostdoktorns hemsida om att LCHF kan hjälpa mot epilepsi. Han t.o.m spekulerar kring att dagens moderna dåliga kosthållning kan ha lett till epilepsi. Vad tror ni om det? Jag är ju sockerberoende och har ju haft en socker- och kolhydratrik kost i alla år. Kanske det är det som orsakat min epilepsi?? 

http://www.kostdoktorn.se/epilepsi-och-lchf

http://www.kostdoktorn.se/domen-blev-medicinering-minst-10-ar

Och när jag läser en liten bok jag fick av epilepsisjuksköterskan så står det om undersökningar med ketogen kost för barn med svår epilepsi. Så kanske det funkar för vuxna med mindre svår epilepsi också? 

Jag har alltid varit extremt känslig för mediciner och har aldrig kunnat gå någon längre tid på någon medicin öht pga det. Så att plötsligt få epilepsi var ju inte så lyckat för mig. Och det har ju gått därefter också. Läs min tråd: Problem med minnet. Har nu provat två mediciner och den andra, Lamotrigin, som visst skulle vara den snällaste av epilepsimediciner visade sig vara tjugo resor värre än Tegretol Retard jag provade först. 

Jag orkar inte prova medicin efter medicin efter medicin när jag vet att jag är extremt känslig för mediciner. Så jag funderar helt enkelt på att sluta med antiepileptika. Biverkningarna är tjugo resor värre än anfallen. 

Att börja med LCHF känns både läskigt och svårt. Man vet ju inte hur LCHF påverkar en på längre sikt, och för en som är sockerberoende så känns det fruktansvärt svårt. Godis, chips och öl är ju ens livselixir. 


Anmäl
2014-06-06 00:14 #1 av: mona43

Många har positiv erfarenhet av denna kost, men man vet ju inte hur man mår om 15-20 år om man äter denna kost hela tiden.

Jag tror på en kost med mindre socker och vitt bröd, man får hitta en balans, unna sig lite godis ibland, bara köpa lite, en liten chips påse dricka någon öl, läsk. Kanske någon gång i veckan eller när man fått sin lön. Men annars vara snål på sådant, jag har lärt mig att hålla mig ifrån godis, man märker faktiskt efter en tid att det smakar inte lika gott längre, det smakar bara sliskigt sött, jag har verkligen varit en sockergris tidigare, kroppen anpassar sig, sedan tror jag på en balanserad kost, den gamla kostcirkeln är rätt okej ännu.Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2014-07-04 09:21 #2 av: loaochjag

Hej!

Min son har infantil spasm och aggressiv epilepsi. Han är snart två år. Sedan oktober förra året går han på ketogen kost. Plus en massa mediciner. Det är en superstrikt kost om den ska fungera, och jag lagar mat till honom efter noga uträknade recept som en dietist ordnar. Han får inte få i sig något annat utöver den här maten. Vi får inte ens ge honom flytande Alvedon för det innehåller socker.

Jag tror inte att bara lägga om kosten lite grann skulle hjälpa. Tyvärr. Men alltid värt att testa, och kanske ta upp med din läkare alternativt någon specialist.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.