Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Vad händer med kroppen när man tar medicin?

2014-09-03 10:14 #0 av: Ipola

Som  ovanstående så undrar jag vad medicinen gör med ens kropp. Jag har räknat ut att jag tar 112 tabletter levetiracetam (en version av keppra) i månaden, vilket blir rätt mycket tabletter/medicin om man räknar på ett år. Detta jag undrar nu är

Vad gör medicinen med själva kroppen?

Är det dåligt för några organ att ständigt ta in så här mycket av samma sak i kroppen?

Förstår att kroppen vänjer sig efter ett tag, men det betyder ju inte att ingenting händer. Detta är ingenting jag är rädd för, utan mest nyfiken över. Detta handlar då om man tar dosen man har fått.

(Alltså inte frågan om vad som händer vi överdosering, utan om vad som händer vid RÄTT dosering) :)

/ Ipola

Anmäl
2014-09-04 10:45 #1 av: lillan-65

hej ipola, ja vet inte VAD som hender i kroppen men ja tror inte det är bra  för kroppen med medeciner ijentligen i lengden men ibland finns ju inte så myket o velja på det man sjelv kan jöra är vel att avstå tabletter som går o avstå som  vitamintabletter o i stellet få i sej det jenom det man äter. SÅ tror ja.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.