Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

nevropsykolog

2015-01-11 18:24 #0 av: lillan-65

Hej, ja vet att det inte fins nån som kansje skriver här lengre MEN ja shansar på att sidan kansje inte är HELT öde. Ja ska snart till en nevrospsykolog o det är för att ja ska få förklarat VAD som menades på den undersöknignen ja jorde hos en annan nevrospsykolog. Det ja tenker NU är att det kens INTE som ja vil gå dit (jo, ja vet man bestemer sjelv men ja vil ha RÅD o TIPS). Dels så var det ju inte DEN som jorde utrednignen så ja vet inte om ja ens kan få reda på VARFÖR det är som det är på mej (odet kens viktit för mej o veta) o dels så har ja ju inte trefat den personen inan alls ja ska treffa nu (fast min kurator är med). sen kener ja att det är så myket MER ja skule velat undra o DET kens som den nevrospykologen ja treffat rett många gånger kansje BEST kunde svara på o INTE en som ja inte nånsin trefat. Ja skule tilexempel vila veta VARFÖR ja har såpna problem med nytt (om man ska resa nånstans tileksempel) för det tror ja INTE ingår i epelpesin. Ja kener mej så jumla besviken på o INTE få fråga den som jorde min utrednign att ja vil inte gå dit ijentligen o det är med MYKET andra duma tankar ja har i huvet just nu o kener mej med lessen MYKET. Så snella om NÅN kansje kan je mej tips på HUR ja ska tenka. Tack på förhand.

Anmäl
2015-01-11 18:30 #1 av: Aleya

Att vederbörande kanske var ledig just den dagen du skulle komma. Kan vara så enkelt.
Lär inte förändra eventuella saker som neuropsykologen hittat.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-01-11 18:41 #2 av: obstitant

Den andra neuropsykologen kommer förstås att läsa vad den första har skrivit om utredningen, och eftersom de är samma sorts specialist kommer den lätt att förstå vad resultaten innebär.

Om du bara har fått veta att du har epilepsi, men känner att det nog är något mer, så är det ju extra viktigt att du går dit så  att du kan fråga om det och om det är något du kan få hjälp med. Skriv gärna ner alla frågor du har så du kommer ihåg att ställa dem, det är lätt att glömma något!

Det var ju synd att du inte kunde få träffa samma neuropsykolog med tanke på att du säger att du har svårt med nya saker och förändringar, men ibland går det bara inte att ordna så tyvärr. Men det är ju bra att din kurator är med!

Anmäl
2015-01-11 20:16 #3 av: grimling

Även om det är en annan neuropsykolog som du får träffa så är det så som #2 skriver att den nya läser din journal och kan därigenom säga vad som framkom i testet du gjorde. Tänk positivt i stället för att haka upp dig på att du inte får träffa den neuropsykologen som gjorde testet/utredningen på dig. Tänk:  Vad bra att jag får träffa en neuropsykolog som kan förklara det som jag inte förstod när jag gjorde testet/utredningen och att jag får chansen att ställa de frågor jag har funderat på.

Går du dit med negativa tankar så blir nog inte det läkarbesöket så bra. Det är väl bra att din kurator är med så har du ju någon som du känner och förhoppningsvis har förtroende för. 

Anmäl
2015-01-11 21:09 #4 av: lillan-65

tack för svar av alla 4, till 1 kan ja seja att VARFÖR det är en annan är för det är inte sama stad.  Till 2 o 3 (ja kener mej INTE säker på att den nevropsyskologen har min shornal för det är inte sama sjukhus ens. O till 3, sjelvklart ska ja inte gå dit om ja ska tenka negativt men ja har med lenge kent mej negativ o trivs inte med den kenslan så klart (ja är ijentligen en posetiv o glad person men ibland kan allt kenas för jobbit. Men tack ssnella endå för svar alla.  Ja borde gå dit för det kan ju inte går MER en dålit (det är ju allt som kan henda) o sjelvklart OM ja går så måste ja ju tenka posetivt o tro på att det inte blir i onödan. O ja hoppas att den nevropsykologen är lika bra som den ja hade först, han var veldit snell o när ja jorde testen sa han BRA flera gånger (sånt setter sej på mitt mine eftersom ja inte hört det så ofta i mitt liv) o då kende ja att ja fick förtroende för han (o blev glad inuti mej. O ja vet när ja for därifrån så tenkte ja att han skule passa som lärare för han förklarade allt så bra, men kansje dena NYA med komer jöra det. Tack snella alla för svar.

Anmäl
2015-02-26 14:36 #5 av: Maria

Så som jag fattar ditt inlägg så ska du få någon form av svar hos den "nya" neuropsykologen angående den första utredningen?

Även om det är olika sjukhus så skickas journaler emellan eller scannas i i en gemensam databas. Det är lite olika i landet hur det fungerar.

/Maria

 

Anmäl
2015-02-26 15:45 #6 av: lillan-65

Ja har redan varit på det besöket o det jick bra, hon var snell o så men allt kunde hon inte svara på eftersom hon inte var den som jort utrednignen. SÅ blev det.

Anmäl
2015-02-26 15:48 #7 av: Maria

Det låter mycket märkligt.

Kan du inte höra av dig till personen som gjort utredningen? Du måste ju kunna kräva ett svar.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.