Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Mediciner och första hjälpen

Medicin och alkohol

2016-02-15 09:34 #0 av: Pea75

Hej
Jag har fått tillbaks min epilepsi för 2,5 år sedan och äter nu både Lamotrigin och Trimonil. Jag har börjat trappa ner på Lamotrigin och ska istället äta mer Levetiracetam. Nu är det så att jag tycker de är mycket gott med rödvin. Hur är det med alkohol och dessa mediciner och alkohol? Är någon medicin farligare att ta efter att man druckit? Hur gör ni?
Jag vet att man inte borde dricka alls, men det är något jag har svårt att avstå😕

Anmäl
2016-03-11 00:31 #1 av: vallhund

fass.se

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-03-11 09:47 #2 av: Liinddaaa

Jag äter samma medicin och har alltid druckit alkohol så det är ingen fara

Anmäl
2016-04-09 16:56 #3 av: Kajsami

Vem är det som säger att man inte borde dricka alls? Visst kan man dricka fastän man har epilepsi och går på medicin. Det är alkohol i stora mängder som inte är bra vid epilepsi. Bakfyllan av att ha druckit väldigt mycket gör att hjärnan blir känsligare och då ger ökad risk för anfall. Men inte blir man bakfull dagen efter av att ha druckit lite vin en kväll. 

Anmäl
2016-04-11 14:19 #4 av: Zadeira

Nästan alla läkare i samband med nästan alla mediciner säger att man inte bör dricka alkohol. Men ofta är det för att undvika att man tror man kan supa sig full utan att det påverkar med medicinen. Ett glas vin på fredag kvällen brukar vara okej. Det är fylla och stora mängder alkohol som brukar vara fara.

Just de medicinerna vet jag inte hur de reagerar på alkohol. Mina (ej ep) påverkar dels genom att jag blir känsligare för alkohol, dvs ett glas vin kan påverka mig som om jag hade druckit tre så jag får helt enkelt bara dricka ett glas.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.