Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Rättigheter och lagar i samhället

Karens för bilkörning efter anfallsperiod

2016-10-08 19:32 #0 av: Kakka

Hej. Är det någon som har erfarenhet av detta med ett års karens då man inte får köra bil efter en period med anfall (trots att man sen tidigare har körkort)?
Min son på 21 år hade varit anfallsfri med medicinering i 9 år när han fick en period med mycket korta små frånvaroanfall i samband med en stressig situation i en ny miljö. Medicindosen höjdes och anfallen gick över. Detta var för 8 månader sen. Nu bor han hemma igen och situationen är lugn, men han får inte köra bil på 4 månader än. Det är jobbigt eftersom de arbetstider som gäller för hans yrke inte funkar med bussförbindelserna där vi bor.
Ibland vill jag låta honom ta bilen i alla fall, för han vill det själv. Det finns ju ingen registrering om karensen hos polis eller körkortsmyndighet, utan enligt läkaren är det ens eget ansvar att inte köra bil på ett år. Jag förstår att det behövs en karens men varför så lång? Jag undrar vad som händer om han hamnar i en olycka som inte beror på EP, kanske orsakad av nån annan t.o.m. Han har haft körkort i mindre än två år så risken är kanske att han måste ta om det helt och hållet om han "åker dit", kanske det t.o.m. blir svårt att få ett nytt körkortstillstånd?

Det blev långt det här. Jag inser själv att vi bör härda ut i 4 månader till, men jag behövde skriva av mig.

Anmäl
2016-11-04 16:21 #2 av: Kakka

Tack för ditt svar kisabo. Jag hade ingen aning om att karensen kunde sättas olika lång av läkaren. Trodde det alltid var 12 månader.
Min sons läkare var sjukskriven när anfallsperioden kom, så det var en annan läkare som egentligen inte ens var EP-specialist som satte 12 månader. Nu tänker jag att vi borde få en tid med ordinarie läkare och diskutera med honom.
Min son går på 2500 mg Keppra plus 1800 mg Trileptal per dag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.