Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Vad är epilepsi

Epilepsi och minnet

2017-08-16 09:13 #0 av: Ser0tonin

De flesta av er som testat några typer av antiepileptika har upplevt biverkan med dåligt minne eller att man tappar ord, right?
Jag gick på Pregabalin mot ångest men stod inte ut med ljust dom biverkningarna som jag skrev ovan.

Jag vet att jag har någon form av epilepsi som har sitt centrum i frontalloben. Mitt minne har blivit sämre och ibland finner jag inte vissa ord. Det har blivit värre det senaste året. Kan epilepsin påverka minnet så? Jag har inga grand mal och syftar inte på tiden efter anfallet då personen blir desorienterad och förvirrad.

Anmäl
2017-08-16 10:06 #1 av: lillan-65

Ja har med fåt smemre mine o vet inte varför . Har inte dom medecicnerna som du. MEN ja ska skriva upp o faktist fråga min nevrorlog om det nesta gång ja treffa hene. O jo det är lågnt kvar men du kan med fråga din nevrorlog. Vet inte heler VAR min epepelpsi siter så om det kan ha betydelse vet ja inte. 

Anmäl
2017-08-16 17:28 #2 av: Ser0tonin

Ja jag tänker ta upp detta när jag träffar neurologen. Det är riktigt störande. Sen nojjar jag att det ska vara någon degenerativ sjukdom. Mötet med neurologen är inte fören 11 September så får försöka låta bli att grubbla på det Lyssnar på musik

Anmäl
2017-08-31 09:54 #3 av: lillan-65

Ja förstår inte vad du menade med det du skrev undest i svag tekst??? Vet inte heller vad degerrnatviiv sjukdom är? Men det tror ja inte ja har så där kan ja nog inte hjelpa dej. Hoppas du snart får hjelp av din nevrorlog. Lycka till. 

Anmäl
2017-08-31 09:58 #4 av: Maria

Nu har jag inte epilepsi utan har opererats för en hjärntumör men jag är ju så att säga en neurologpatient.

Jag upplevde att mitt minne sviktade och fick göra en minnesutredning.

Kan det vara något för dig? Det känns ju bra att få det utrett så man vet om det är riktigt eller bara inbillning tänker jag.

/Maria

 

Anmäl
2017-08-31 10:20 #5 av: lillan-65

vet inte om du menar mej eller den överst?? Men ja har inte hjort det i alle fal. Ja ska pratata med min nevrorlog nesta gågn om det o har med skrivit upp det i min bok men ja trefar hene varje vinter så det dröjer rett så lenge till. O jo ja kan rigna såklat men det är bara på alvalit eller akuta saker o det har ja inte nåt just nu.

Anmäl
2017-08-31 10:22 #6 av: Maria

#5 Mitt svar var till SerOtoninSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2017-08-31 10:23 #7 av: lillan-65

okej tack då vet ja. 

Anmäl
2017-09-01 08:56 #8 av: Ser0tonin

Lillian65.

Den svaga texten är ett citat som följer med varje gång jag postar något. Det är inget jag riktar mot någon särskild. Degenerativ sjukdom är t.ex. demenssjukdomar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.