Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Jag har epilepsi / jag är epileptiker

2018-03-06 17:44 #0 av: [broderbob]

Jag vet inte hur många som tänker på detta eller så är detta egentligen en självklarhet - det jag talar om är "Epileptiker" vad är det för något egentligen? Jag har epilepsi - men jag är inte epileptiker - jag är Bobby och är medlem på denna sajt Epilepsi iFokus. En del säger att det bara är ord och inget mer - fast tänk efter ett litet tag ett exempel "Där går Kalle Karlsson som är Epileptiker eller Där går Kalle Karlsson som har Epilepsi" man är inte sjukdomen - man har den - det är ju klart man är inte sjukdomen, de vet väl alla - men är det egentligen klart ?

Anmäl
2018-03-06 17:50 #1 av: Maria

Oj vilken svår fråga men ändå intressant.

Jag tror det beror lite på. Nu har inte jag epilepsi  utan har opererats för en elak hjärntumör och jag är ju så klart Maria.

Men ibland är det skönt att vara "Maria som har haft en hjärntumör" för det förklarar en hel del om hur jag är och hur jag uppför mig.

Så för mig så beror det på vilken situation det handlar om.

/Maria

 

Anmäl
2018-03-06 18:04 #2 av: Haztparken

Håller med #1 svår fråga! Har själv Crohns en kronisk tarmsjukdom, vet många som brukar säga "Jag har Crohns men Crohns har inte mig" ligger något i det tycker jag.

Anmäl
2018-03-06 18:40 #3 av: [broderbob]

Ja då är ni ju båda med på det och det är ju inte något som  är  knepigt

Anmäl
2018-03-06 19:08 #4 av: [broderbob]

Man är inte sjukdomen (diagnosen) man är personen. Det var faktiskt en neurolog som jag hade på 70-talet som tog den diskussionen med mig då jag sa något i stil med " jag som är epileptiker, vilket yrkesval, och då också vad jag ska satsa på att läsa" Han högg direkt....Skrattarsedan dess har jag aldrig använt "epileptiker", däremot har jag rättat till och tagit diskussionen och det gäller inte bara epilepsi, utan det gäller alla sjukdomsgrupper men även annat ut i samhället

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.