Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Hjälpmedel medicin - Medicindosett - Apodos

2018-03-13 10:43 #0 av: [broderbob]

För flera år sedan kom jag på mig själv att börja fylla medicindosett på Måndag eftermiddag istället för Söndag kväll för att jag var för trött!! Vilket inte var så smart, det resulterade i att på måndag morgon så funderade jag på om jag tagit min medicin eller inte, var jag osäker så hoppade jag över och sedan så fick jag ett anfall, vilket ledde till att jag skaffade ytterligare en, så jag har alltid en delad när veckan är slut, och behöver då inte stressa. 

Fast är det så att en medicindosett inte fungerar så finns apodos. På Apotekets sida kan man läsa lite om det.

https://www.apoteket.se/vard-foretag/apodos/patientanhorig/

Hälsningar

Bobby

Anmäl
2018-03-13 10:48 #1 av: MonicaLagerquist

Min svärmor har två dosetter. Sköterskan kommer varannan vecka och fyller på.Det fungerar hyfsat bra.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-13 10:50 #2 av: [broderbob]

Enormt bra - var tvungen att själv tänka till hur jag skall göra då jag än så länge själv vill sköta min medicin

Hälsningar

Bobby

Anmäl
2018-03-13 11:22 #3 av: Maria

Det var en väldigt bra idé.Glad

Jag har inte epilepsi men en hel del mediciner och jag brukar använda mobilen. Skiver upp i memo-appen och i almanackan då jag ska byta plåster te.x. Då får jag en liten påminnelse den dagen. Annars är det hopplöst.

/Maria

 

Anmäl
2018-03-13 17:12 #4 av: [broderbob]

Det är enormt bra, jag har en hel del så jag "bör" vara noga med min - jag mobiltelefon (gamla) som egentligen bara går att ringa med samt att har en larm signal, den har jag ställt in så dem ringer varje morgon och varje kväll (problemet är att jag inte alltid har den med mig, men brukar höra den när den sätter i gång)

Hälsningar

Bobby

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.